Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1661
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2211
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1661
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1145
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2211
Składniki
Umyj i oczyść pieczarki. Pokrój je w grube plastry.
Rozgrzej na patelni olej. Podsmaż pieczarki przez 3 minuty.
Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę i posiekaną cebulę. Podsmażaj jeszcze około 3 minuty, a następnie zdejmij z patelni.
Na gorącą patelnię wlej śmietanę, a po chwili bulion. Duś kilka minut.
Natłuść odrobiną oleju naczynie żaroodporne. Ułóż w nim ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki. 6. Posól i popieprz ziemniaki.
Wyłóż na nie zarumienione pieczarki oraz cebulę.
Oprósz majerankiem .
Zetrzyj ser na tarce i wymieszaj go z sosem powstałym ze śmietany i bulionu.
10. Wlej sos do naczynia. Zapiekaj ok. 20 minut w 175 st. C.Źródło: Tele Tydzień