Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3103
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3103
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Umyj i oczyść pieczarki. Pokrój je w grube plastry.
Rozgrzej na patelni olej. Podsmaż pieczarki przez 3 minuty.
Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę i posiekaną cebulę. Podsmażaj jeszcze około 3 minuty, a następnie zdejmij z patelni.
Na gorącą patelnię wlej śmietanę, a po chwili bulion. Duś kilka minut.
Natłuść odrobiną oleju naczynie żaroodporne. Ułóż w nim ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki. 6. Posól i popieprz ziemniaki.
Wyłóż na nie zarumienione pieczarki oraz cebulę.
Oprósz majerankiem .
Zetrzyj ser na tarce i wymieszaj go z sosem powstałym ze śmietany i bulionu.
10. Wlej sos do naczynia. Zapiekaj ok. 20 minut w 175 st. C.Źródło: Tele Tydzień