Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1562
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1105
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1874
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1562
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3014
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1105
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1874
Składniki
Umyj i oczyść pieczarki. Pokrój je w grube plastry.
Rozgrzej na patelni olej. Podsmaż pieczarki przez 3 minuty.
Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę i posiekaną cebulę. Podsmażaj jeszcze około 3 minuty, a następnie zdejmij z patelni.
Na gorącą patelnię wlej śmietanę, a po chwili bulion. Duś kilka minut.
Natłuść odrobiną oleju naczynie żaroodporne. Ułóż w nim ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki. 6. Posól i popieprz ziemniaki.
Wyłóż na nie zarumienione pieczarki oraz cebulę.
Oprósz majerankiem .
Zetrzyj ser na tarce i wymieszaj go z sosem powstałym ze śmietany i bulionu.
10. Wlej sos do naczynia. Zapiekaj ok. 20 minut w 175 st. C.Źródło: Tele Tydzień