Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą"
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1028
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1121
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2918
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1028
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1121
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 284
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2852
Składniki
Umyj i oczyść pieczarki. Pokrój je w grube plastry.
Rozgrzej na patelni olej. Podsmaż pieczarki przez 3 minuty.
Dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę i posiekaną cebulę. Podsmażaj jeszcze około 3 minuty, a następnie zdejmij z patelni.
Na gorącą patelnię wlej śmietanę, a po chwili bulion. Duś kilka minut.
Natłuść odrobiną oleju naczynie żaroodporne. Ułóż w nim ziemniaki pokrojone w cienkie plasterki. 6. Posól i popieprz ziemniaki.
Wyłóż na nie zarumienione pieczarki oraz cebulę.
Oprósz majerankiem .
Zetrzyj ser na tarce i wymieszaj go z sosem powstałym ze śmietany i bulionu.
10. Wlej sos do naczynia. Zapiekaj ok. 20 minut w 175 st. C.Źródło: Tele Tydzień