Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka ze skrzydełkami z kurczaka"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Skrzydełka umyj, natrzyj majerankiem i słodką papryką, odstaw do lodówki na godzinę. Ułóż je na rozgrzanym tłuszczu i smaż z obu stron. Podlej wodą, przykryj, duś 30 minut. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w plastry, wymieszaj z olejem, rozmarynem, solą i tymiankiem. Fasolkę ugotuj.
W naczyniu żaroodpornym układaj kawałki masła, skrzydełka z kurczaka z sosem ze smażenia, na nich ziemniaki i fasolkę, posyp posiekaną natką pietruszki, przypraw do smaku solą i pieprzem, na wierzchu rozłóż plastry boczku.
Przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Piecz 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień