Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka ze skrzydełkami z kurczaka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12592
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1428
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13659
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5744
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12592
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1428
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13659
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5744
Składniki
Skrzydełka umyj, natrzyj majerankiem i słodką papryką, odstaw do lodówki na godzinę. Ułóż je na rozgrzanym tłuszczu i smaż z obu stron. Podlej wodą, przykryj, duś 30 minut. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w plastry, wymieszaj z olejem, rozmarynem, solą i tymiankiem. Fasolkę ugotuj.
W naczyniu żaroodpornym układaj kawałki masła, skrzydełka z kurczaka z sosem ze smażenia, na nich ziemniaki i fasolkę, posyp posiekaną natką pietruszki, przypraw do smaku solą i pieprzem, na wierzchu rozłóż plastry boczku.
Przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Piecz 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień