Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka ze skrzydełkami z kurczaka"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Skrzydełka umyj, natrzyj majerankiem i słodką papryką, odstaw do lodówki na godzinę. Ułóż je na rozgrzanym tłuszczu i smaż z obu stron. Podlej wodą, przykryj, duś 30 minut. Ziemniaki wyszoruj, pokrój w plastry, wymieszaj z olejem, rozmarynem, solą i tymiankiem. Fasolkę ugotuj.
W naczyniu żaroodpornym układaj kawałki masła, skrzydełka z kurczaka z sosem ze smażenia, na nich ziemniaki i fasolkę, posyp posiekaną natką pietruszki, przypraw do smaku solą i pieprzem, na wierzchu rozłóż plastry boczku.
Przykryj pokrywką lub folią aluminiową. Piecz 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień