Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ze szpinakiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5659
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34818
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5659
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34818
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 100
Składniki
Szpinak rozmroź, odciśnij. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj szpinak, smaż dalej, aż odparuje większość płynu. Zdejmij z patelni, wymieszaj z pokruszoną fetą. Przypraw solą i pieprzem.
W garnku stop masło, oprósz mąką i zasmaż. Do zasmażki wlej mleko i gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go gałką, solą i pieprzem. Na spodzie żaroodpornej formy rozsmaruj trochę sosu. Połóż kilka płatów lasagne, polej je odrobiną sosu i przykryj porcją masy szpinakowej z fetą. W ten sposób ułóż pozostałe warstwy, aż do wyczerpania składników. Wierzch polej beszamelem i obłóż plasterkami mozzarelli. Piecz ok. 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj