Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ze szpinakiem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118446
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8525
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3143
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1613
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118446
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8525
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3143
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2296
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1613
Składniki
Szpinak rozmroź, odciśnij. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj szpinak, smaż dalej, aż odparuje większość płynu. Zdejmij z patelni, wymieszaj z pokruszoną fetą. Przypraw solą i pieprzem.
W garnku stop masło, oprósz mąką i zasmaż. Do zasmażki wlej mleko i gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go gałką, solą i pieprzem. Na spodzie żaroodpornej formy rozsmaruj trochę sosu. Połóż kilka płatów lasagne, polej je odrobiną sosu i przykryj porcją masy szpinakowej z fetą. W ten sposób ułóż pozostałe warstwy, aż do wyczerpania składników. Wierzch polej beszamelem i obłóż plasterkami mozzarelli. Piecz ok. 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj