Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka ze szpinakiem"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 934
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1973
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 455
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 934
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1973
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 455
Składniki
Szpinak rozmroź, odciśnij. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dodaj szpinak, smaż dalej, aż odparuje większość płynu. Zdejmij z patelni, wymieszaj z pokruszoną fetą. Przypraw solą i pieprzem.
W garnku stop masło, oprósz mąką i zasmaż. Do zasmażki wlej mleko i gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go gałką, solą i pieprzem. Na spodzie żaroodpornej formy rozsmaruj trochę sosu. Połóż kilka płatów lasagne, polej je odrobiną sosu i przykryj porcją masy szpinakowej z fetą. W ten sposób ułóż pozostałe warstwy, aż do wyczerpania składników. Wierzch polej beszamelem i obłóż plasterkami mozzarelli. Piecz ok. 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Naj