Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 17
Dodano: 16.02.2010
Odsłon: 3563
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w plastry (nie muszą być cienkie - jak komu wyjdzie). Boczek kroimy w kostkę, kiełbase i obraną marchewkę w plastry lub półplastry (do wyboru). Cebulę po obraniu pokroić w półkrążki.
Naczynie żąroodporne smarujemy margaryną - spód i boki, aby ziemniaki się nie poprzyklejały. Na dno i boki naczynia układamy pokrojone ziemniaki i solimy. Wkładamy boczek i marchewkę, przyprawiamy pieprzem i ziołami, potem kiełbaskę i cebule, posypujemy kukurydzą - nie musi byc cała puszka. Wszystko przykrywamy pokrojonymi ziemniakami. Znowu solimy i posypujemy serem - przykrywamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni.
Pieczemy około 40-45 minut. SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)