Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 144
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 144
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1188
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 477
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy grubo margaryną, wykładamy obrane i pokrojone w plastry ziemniaki. Posypujemy przyprawami, układamy rozbite i pokrojone na kawałki filety z kurczaka.
Na mięsie układamy pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę. Polewamy keczupem, przykrywamy warstwą ziemniaków.
Polewamy jajkami roztrzepanymi z mlekiem, układamy plastry kiełbasy i posypujemy żółtym serem. Wkładamy do piekarnika, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 stopni.