Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 61
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4311
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 61
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4311
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Składniki
Naczynie żaroodporne smarujemy grubo margaryną, wykładamy obrane i pokrojone w plastry ziemniaki. Posypujemy przyprawami, układamy rozbite i pokrojone na kawałki filety z kurczaka.
Na mięsie układamy pokrojone w plasterki pieczarki i posiekaną cebulę. Polewamy keczupem, przykrywamy warstwą ziemniaków.
Polewamy jajkami roztrzepanymi z mlekiem, układamy plastry kiełbasy i posypujemy żółtym serem. Wkładamy do piekarnika, przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 stopni.