Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijańce z ciasta francuskiego z pomidorami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3553
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11867
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12511
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3553
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń. Pozostaw w pokojowej temperaturze przez 20-25 minut, by rozmarzło. Potem cienko je rozwałkuj na placek 42x24 cm. Przykryj go plasterkami żółtego sera. Pomidory osącz z zalewy, drobno pokrój. Rozmaryn opłucz, osusz, oderwij igiełki od gałązek. Posiekaj je.
Placek posyp kawałeczkami suszonych pomidorów oraz rozmarynem. Całość lekko oprósz solą oraz pieprzem. Ciasno zwiń.
Rulon potnij na 12 grubszych plasterków. Ustaw je pionowo na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 st. Piecz przez 15 minut.
Ślimaczki smakują równie dobrze na ciepło i na zimno. Jako dodatek możesz serwować sos czosnkowy albo ostry sos pomidorowy.Źródło: Tina