Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 339
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14831
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1767
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17190
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 339
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14831
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1767
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17190
Składniki
Schab umyj, osusz, rozetnij, by powstał płat mięsa. Delikatnie rozbij z obu stron. Natrzyj mocno solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj szpinak, przeciśnięty ząbek czosnku, smaż, aż odparuje nadmiar wody.
Do szpinaku dodaj śmietanę i drobno pokruszoną fetę, wymieszaj. Przypraw do smaku. Uważaj z dodatkiem soli, gdyż ser jest dość słony. Farsz układaj na mięsie, ciasno zwiń, zwiąż sznurkiem. Włóż w rękaw do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez godzinę i 15 minut.
Roladę możesz podać na gotowanych szparagach z sosem pieczeniowym.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień