Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaniec"
Schab umyj, osusz, rozetnij, by powstał płat mięsa. Delikatnie rozbij z obu stron. Natrzyj mocno solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj szpinak, przeciśnięty ząbek czosnku, smaż, aż odparuje nadmiar wody.
Do szpinaku dodaj śmietanę i drobno pokruszoną fetę, wymieszaj. Przypraw do smaku. Uważaj z dodatkiem soli, gdyż ser jest dość słony. Farsz układaj na mięsie, ciasno zwiń, zwiąż sznurkiem. Włóż w rękaw do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez godzinę i 15 minut.
Roladę możesz podać na gotowanych szparagach z sosem pieczeniowym.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26377
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2123
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26377
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2123
Składniki
Schab umyj, osusz, rozetnij, by powstał płat mięsa. Delikatnie rozbij z obu stron. Natrzyj mocno solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj szpinak, przeciśnięty ząbek czosnku, smaż, aż odparuje nadmiar wody.
Do szpinaku dodaj śmietanę i drobno pokruszoną fetę, wymieszaj. Przypraw do smaku. Uważaj z dodatkiem soli, gdyż ser jest dość słony. Farsz układaj na mięsie, ciasno zwiń, zwiąż sznurkiem. Włóż w rękaw do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez godzinę i 15 minut.
Roladę możesz podać na gotowanych szparagach z sosem pieczeniowym.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 150
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 6427