Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 351
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104567
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 351
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9080
Składniki
Schab umyj, osusz, rozetnij, by powstał płat mięsa. Delikatnie rozbij z obu stron. Natrzyj mocno solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj szpinak, przeciśnięty ząbek czosnku, smaż, aż odparuje nadmiar wody.
Do szpinaku dodaj śmietanę i drobno pokruszoną fetę, wymieszaj. Przypraw do smaku. Uważaj z dodatkiem soli, gdyż ser jest dość słony. Farsz układaj na mięsie, ciasno zwiń, zwiąż sznurkiem. Włóż w rękaw do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez godzinę i 15 minut.
Roladę możesz podać na gotowanych szparagach z sosem pieczeniowym.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień