Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 166
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15543
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 173
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Schab umyj, osusz, rozetnij, by powstał płat mięsa. Delikatnie rozbij z obu stron. Natrzyj mocno solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj szpinak, przeciśnięty ząbek czosnku, smaż, aż odparuje nadmiar wody.
Do szpinaku dodaj śmietanę i drobno pokruszoną fetę, wymieszaj. Przypraw do smaku. Uważaj z dodatkiem soli, gdyż ser jest dość słony. Farsz układaj na mięsie, ciasno zwiń, zwiąż sznurkiem. Włóż w rękaw do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez godzinę i 15 minut.
Roladę możesz podać na gotowanych szparagach z sosem pieczeniowym.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień