Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Schab umyj, osusz, rozetnij, by powstał płat mięsa. Delikatnie rozbij z obu stron. Natrzyj mocno solą, pieprzem i majerankiem. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oleju, dodaj szpinak, przeciśnięty ząbek czosnku, smaż, aż odparuje nadmiar wody.
Do szpinaku dodaj śmietanę i drobno pokruszoną fetę, wymieszaj. Przypraw do smaku. Uważaj z dodatkiem soli, gdyż ser jest dość słony. Farsz układaj na mięsie, ciasno zwiń, zwiąż sznurkiem. Włóż w rękaw do pieczenia i piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C przez godzinę i 15 minut.
Roladę możesz podać na gotowanych szparagach z sosem pieczeniowym.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień