Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka pieczone w słodkich malinach"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4037
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4002
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2049
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4037
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4002
Składniki
80 min • Porcja 320 kcal • Koszt porcji 2,90 zł • Przepis na ok. 5 porcji
Naczynie do zapiekania smaruję olejem. Żeberka myję, usuwam błony, dzielę na małe kawałki (po 2-3 kostki). Następnie osuszam ręcznikiem papierowym. Nacieram solą, pieprzem i przyprawą do gyrosa. Cebulę obieram i kroję w piórka. Dno naczynia wykładam cebulą (2/3 z całości), na cebuli układam żeberka.
Mieszam keczup, dżem, sos worcester i sos sojowy, aż uzyskam gładki sos (można zmiksować). Tym sosem smaruję żeberka, wykładam na nie pozostałą cebulę.
Naczynie przykrywam (jeśli naczynie nie ma pokrywki, można je przykryć kawałkiem folii aluminiowej). Piekę w temp. w 180°C ok. godziny.
W takim sosie robię też żeberka na grillu. Obie wersje polecam! Elżbieta Połowniak ze Stalowej WoliŹródło: Kobieta i życie