Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w wykonaniu i smaczna potrawa.Przy niewielkiej rozmaitości skladnikow różnorodność smaków.
Polecam.
Odsłon: 351
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 192
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 66
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 52
Polecam.
Odsłon: 351
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowy, domowy obiad, który zachwyci zarówno wygl...
Odsłon: 192
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 66
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 52
Składniki
Żeberka dzielimy na mniejsze porcje, przyprawiamy i obsmażamy.W garnku żaroodpornym układamy warstwę kapusty kiszonej /jeżeli bardzo kwaśna to przepłukać/ kapustę posypujemy przyprawą do bigosu i kładziemy następną warstwę żeberek na to kapustę aż do wyczerpania skladników ,za każdym razem posypujemy kapustę przyprawą do bigosu.Ostatnia warstwa to przyprawiona kapusta Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki i obtoczone suto w majeranku jabłka nie obierane ale bez gniazd nasiennych.Jabłek jak najwięcej bo są pyszne!Garnek przykrywamy i wstawiamy do piekarnika 180 stoni na ok.2,5 godziny .Długo ale się opłaca:) Oczywiście potrawę można zrobić z mniejszej ilości składników.Zyczę smacznego i zachęcam do wyprobowania przepisu.