Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w wykonaniu i smaczna potrawa.Przy niewielkiej rozmaitości skladnikow różnorodność smaków.
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1231
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 555
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 399
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1231
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 555
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 399
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 89
Składniki
Żeberka dzielimy na mniejsze porcje, przyprawiamy i obsmażamy.W garnku żaroodpornym układamy warstwę kapusty kiszonej /jeżeli bardzo kwaśna to przepłukać/ kapustę posypujemy przyprawą do bigosu i kładziemy następną warstwę żeberek na to kapustę aż do wyczerpania skladników ,za każdym razem posypujemy kapustę przyprawą do bigosu.Ostatnia warstwa to przyprawiona kapusta Na wierzchu układamy pokrojone w ćwiartki i obtoczone suto w majeranku jabłka nie obierane ale bez gniazd nasiennych.Jabłek jak najwięcej bo są pyszne!Garnek przykrywamy i wstawiamy do piekarnika 180 stoni na ok.2,5 godziny .Długo ale się opłaca:) Oczywiście potrawę można zrobić z mniejszej ilości składników.Zyczę smacznego i zachęcam do wyprobowania przepisu.