Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko jest bardzo kruche i smaczne. Idealnie nadaję się do obiadu z ziemniakami i surówka:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 951
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 794
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12525
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 951
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 794
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12525
Składniki
Żeberka podzielna kawałki po 150 g ,natrzyj przyprawą staropolska i odstaw na 30 min do lodówki. Cebule obierz i pokrój w piórka ,a czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Obsmaż żeberka na gorącym oleju do zrumienienia i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu po smażeniu żeberek przesmaż lekko cebulę , po czym dodawaj kolejno co chwilę mieszając : czosnek , koncentrak pomidorowy , miód ,ocet , majeranek , zioła prowansalskie. Na końcu wlej rosół z kostki i gotuj całość na małym ogniu 10 minut.
Następnie zalej żeberka sosem, tak aby były całkowicie w nim zanurzone. przykryj naczynie i piecz ok. 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 170 stopni , aż mięso będzie miękkie.