Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko jest bardzo kruche i smaczne. Idealnie nadaję się do obiadu z ziemniakami i surówka:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117277
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8083
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3031
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1718
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1365
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117277
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8083
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3031
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1718
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1365
Składniki
Żeberka podzielna kawałki po 150 g ,natrzyj przyprawą staropolska i odstaw na 30 min do lodówki. Cebule obierz i pokrój w piórka ,a czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Obsmaż żeberka na gorącym oleju do zrumienienia i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu po smażeniu żeberek przesmaż lekko cebulę , po czym dodawaj kolejno co chwilę mieszając : czosnek , koncentrak pomidorowy , miód ,ocet , majeranek , zioła prowansalskie. Na końcu wlej rosół z kostki i gotuj całość na małym ogniu 10 minut.
Następnie zalej żeberka sosem, tak aby były całkowicie w nim zanurzone. przykryj naczynie i piecz ok. 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 170 stopni , aż mięso będzie miękkie.