Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko jest bardzo kruche i smaczne. Idealnie nadaję się do obiadu z ziemniakami i surówka:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1225
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2362
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2204
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1225
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2362
Składniki
Żeberka podzielna kawałki po 150 g ,natrzyj przyprawą staropolska i odstaw na 30 min do lodówki. Cebule obierz i pokrój w piórka ,a czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Obsmaż żeberka na gorącym oleju do zrumienienia i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu po smażeniu żeberek przesmaż lekko cebulę , po czym dodawaj kolejno co chwilę mieszając : czosnek , koncentrak pomidorowy , miód ,ocet , majeranek , zioła prowansalskie. Na końcu wlej rosół z kostki i gotuj całość na małym ogniu 10 minut.
Następnie zalej żeberka sosem, tak aby były całkowicie w nim zanurzone. przykryj naczynie i piecz ok. 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 170 stopni , aż mięso będzie miękkie.