Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko jest bardzo kruche i smaczne. Idealnie nadaję się do obiadu z ziemniakami i surówka:)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17347
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 151
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 18
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17347
Składniki
Żeberka podzielna kawałki po 150 g ,natrzyj przyprawą staropolska i odstaw na 30 min do lodówki. Cebule obierz i pokrój w piórka ,a czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Obsmaż żeberka na gorącym oleju do zrumienienia i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu po smażeniu żeberek przesmaż lekko cebulę , po czym dodawaj kolejno co chwilę mieszając : czosnek , koncentrak pomidorowy , miód ,ocet , majeranek , zioła prowansalskie. Na końcu wlej rosół z kostki i gotuj całość na małym ogniu 10 minut.
Następnie zalej żeberka sosem, tak aby były całkowicie w nim zanurzone. przykryj naczynie i piecz ok. 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 170 stopni , aż mięso będzie miękkie.