Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko jest bardzo kruche i smaczne. Idealnie nadaję się do obiadu z ziemniakami i surówka:)
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 84
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 54
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 84
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 54
Składniki
Żeberka podzielna kawałki po 150 g ,natrzyj przyprawą staropolska i odstaw na 30 min do lodówki. Cebule obierz i pokrój w piórka ,a czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę. Obsmaż żeberka na gorącym oleju do zrumienienia i przełóż do naczynia żaroodpornego. Na tłuszczu po smażeniu żeberek przesmaż lekko cebulę , po czym dodawaj kolejno co chwilę mieszając : czosnek , koncentrak pomidorowy , miód ,ocet , majeranek , zioła prowansalskie. Na końcu wlej rosół z kostki i gotuj całość na małym ogniu 10 minut.
Następnie zalej żeberka sosem, tak aby były całkowicie w nim zanurzone. przykryj naczynie i piecz ok. 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 170 stopni , aż mięso będzie miękkie.