Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona tarta z cukinią"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35813
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1235
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35813
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1235
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
        
        Składniki
Przygotuj ciasto. Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj wodę, jajko i sól. Zagnieć kruche ciasto. Zrób kulę i włóż ją na 30 minut do lodówki. Wylep ciastem formę do tarty i nakłuj je widelcem. Wstaw na 15 minut do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika.
Cukinię umyj, ale nie obieraj jej. Pokrój ją w grubsze plastry. Posyp solą i zostaw, by puściła sok. Odciśnij. Serek wymieszaj z solą, pieprzem i jajkami.
Na podpieczonym cieście ułóż plastry cukinii. Wyłóż serek z jajkami, a na nim ułóż drugą warstwę cukinii. Zapiekaj ponownie przez 15-20 minut, aż serek się zetnie.Źródło: Takie jest życie