Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona tarta z cukinią"
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 111
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 580
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 369
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1964
Pamiętam, jak babcia piekła chleb w swoim małym, przytulnym domku na wsi, w p...
Odsłon: 111
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 580
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 369
Przepis dnia
Pyszna i aromatyczna szynka, doskonale smakuje i prezentuje się na Świąteczny...
Odsłon: 1964
Składniki
Przygotuj ciasto. Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj wodę, jajko i sól. Zagnieć kruche ciasto. Zrób kulę i włóż ją na 30 minut do lodówki. Wylep ciastem formę do tarty i nakłuj je widelcem. Wstaw na 15 minut do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika.
Cukinię umyj, ale nie obieraj jej. Pokrój ją w grubsze plastry. Posyp solą i zostaw, by puściła sok. Odciśnij. Serek wymieszaj z solą, pieprzem i jajkami.
Na podpieczonym cieście ułóż plastry cukinii. Wyłóż serek z jajkami, a na nim ułóż drugą warstwę cukinii. Zapiekaj ponownie przez 15-20 minut, aż serek się zetnie.Źródło: Takie jest życie