Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona tarta z cukinią"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21638
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9555
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 730
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 21638
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9555
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2097
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4099
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 730
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 368
Składniki
Przygotuj ciasto. Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj wodę, jajko i sól. Zagnieć kruche ciasto. Zrób kulę i włóż ją na 30 minut do lodówki. Wylep ciastem formę do tarty i nakłuj je widelcem. Wstaw na 15 minut do nagrzanego do temperatury 180°C piekarnika.
Cukinię umyj, ale nie obieraj jej. Pokrój ją w grubsze plastry. Posyp solą i zostaw, by puściła sok. Odciśnij. Serek wymieszaj z solą, pieprzem i jajkami.
Na podpieczonym cieście ułóż plastry cukinii. Wyłóż serek z jajkami, a na nim ułóż drugą warstwę cukinii. Zapiekaj ponownie przez 15-20 minut, aż serek się zetnie.Źródło: Takie jest życie