Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone spaghetti"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Na grillowej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Gdy patelnia się nagrzeje, ułóż na niej plasterki cukinii i zgrilluj z obu stron. Dopraw solą i pieprzem. Gdy cukinia się zrumieni, wyłącz ogień i odstaw ją na bok. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj cebulę i czosnek.
Całość zeszklij na średnim ogniu. Dołóż szpinak i podduś. Dopraw solą i pieprzem. Ugotuj makaron, odcedź, przełóż do nagrzanej miski i wymieszaj z pesto. Spaghetti rozłóż na talerze, ułóż po kilka zgrillowanych plasterków cukinii i porcję szpinaku. Przed podaniem posyp parmezanem.Źródło: Na żywo