Do góry

Dania główne Przepis na:

Zielone spaghetti

Zielone spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Zielone spaghetti"

Składniki

  • opakowanie spaghetti (może być zielone)
  • 2 cukinie pokrojone w plasterki
  • 3 łyżki oliwy
  • cebula
  • drobno posiekana
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • 25 dag liści świeżego szpinaku
  • umytych i osuszonych
  • 10 dag pesto
  • sól
  • pieprz l starty parmezan
  • świeża bazylia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na grillowej patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Gdy patelnia się nagrzeje, ułóż na niej plasterki cukinii i zgrilluj z obu stron. Dopraw solą i pieprzem. Gdy cukinia się zrumieni, wyłącz ogień i odstaw ją na bok. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj cebulę i czosnek.

  2. Całość zeszklij na średnim ogniu. Dołóż szpinak i podduś. Dopraw solą i pieprzem. Ugotuj makaron, odcedź, przełóż do nagrzanej miski i wymieszaj z pesto. Spaghetti rozłóż na talerze, ułóż po kilka zgrillowanych plasterków cukinii i porcję szpinaku. Przed podaniem posyp parmezanem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń