Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielony kociołek z indykiem"
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 100
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2629
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107058
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2072
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 100
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2629
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107058
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2072
Składniki
Mięso oczyść z błonek. Umyj i pokrój w sporą kostkę. Płatki chili wymieszaj z 1 łyżeczką oleju i polej mięso. Delikatnie posól i odstaw.
Zagotuj litr wody. Posól i posłódź. Włóż brokuł i gotuj 3-4 minuty. Odcedź, a ostudzony podziel na różyczki. W tej samej wodzie gotuj przez minutę groszek. Odsącz go na sitku.
Czosnek obierz, por pokrój w plasterki. Mięso podsmaż, najlepiej na teflonowej patelni bez dodatku oleju. Po 5 minutach wlej połowę bulionu. Dodaj czosnek i por.
Duś 15 minut, dodaj brokuł i groszek, ewentualnie podlej bulionem. Podawaj z razowym makaronem.Źródło: Naj