Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe do grillowanego mięsa lub jako odmiana od zwyczajnych gotowanych ziemniaków
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 89
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 177
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 771
Polecam, pychota.
Odsłon: 459
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 89
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 177
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 771
Polecam, pychota.
Odsłon: 459
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 262
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 3-5mm. Dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawy,zalewamy śmietaną i dokładnie mieszamy. Wykladamy na brytwannę lub naczynie żaroodporne.Podczas ukladania ziemniaków starajmy się pozostawić jak najmniej ''''dziur'''' żeby warstwy ladnie się prezentowaly.Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.Pieczemy 45-50min w temp 200-225 stopni (lub kilka min dłużej jesli ziemniaki nadal są twarde) zaraz po wyjęciu z piekarnika posypujemy startym żółtym serem.