Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe do grillowanego mięsa lub jako odmiana od zwyczajnych gotowanych ziemniaków
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8679
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8679
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 3-5mm. Dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawy,zalewamy śmietaną i dokładnie mieszamy. Wykladamy na brytwannę lub naczynie żaroodporne.Podczas ukladania ziemniaków starajmy się pozostawić jak najmniej ''''dziur'''' żeby warstwy ladnie się prezentowaly.Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.Pieczemy 45-50min w temp 200-225 stopni (lub kilka min dłużej jesli ziemniaki nadal są twarde) zaraz po wyjęciu z piekarnika posypujemy startym żółtym serem.