Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe do grillowanego mięsa lub jako odmiana od zwyczajnych gotowanych ziemniaków
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 538
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2966
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 509
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 43
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 538
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2966
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 509
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 43
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 3-5mm. Dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawy,zalewamy śmietaną i dokładnie mieszamy. Wykladamy na brytwannę lub naczynie żaroodporne.Podczas ukladania ziemniaków starajmy się pozostawić jak najmniej ''''dziur'''' żeby warstwy ladnie się prezentowaly.Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.Pieczemy 45-50min w temp 200-225 stopni (lub kilka min dłużej jesli ziemniaki nadal są twarde) zaraz po wyjęciu z piekarnika posypujemy startym żółtym serem.