Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe do grillowanego mięsa lub jako odmiana od zwyczajnych gotowanych ziemniaków
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 433
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 172
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 124
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 433
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 92
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 172
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 124
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry ok 3-5mm. Dodajemy rozgnieciony czosnek i przyprawy,zalewamy śmietaną i dokładnie mieszamy. Wykladamy na brytwannę lub naczynie żaroodporne.Podczas ukladania ziemniaków starajmy się pozostawić jak najmniej ''''dziur'''' żeby warstwy ladnie się prezentowaly.Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika.Pieczemy 45-50min w temp 200-225 stopni (lub kilka min dłużej jesli ziemniaki nadal są twarde) zaraz po wyjęciu z piekarnika posypujemy startym żółtym serem.