Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1633
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3041
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1633
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3041
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1120
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1906
Składniki
obieramy ziemniaki kroimy w plastry kladziemy do naczynia zaroodpornego dodajemy sol kostke rosolowa gotujemy z mala iloscia wody dodajemy do ziemniakow nastepnie dodajemy smietany i mleka w proporcji 50/50 tak aby ziemniaki byly prawie cale przykryte
nastepnie przykrywamy naczynie folia aluminiowa wkladamy do rozgrzanego piekarnika 180stopni na 75min