Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Złocisty kurczak z kukurydzą"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz pieprzem i kurkumą, skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z 1 łyżeczką oleju i odstaw do lodówki.
Kalafior podziel na różyczki, zagotuj z groszkiem w osolonej wodzie, odcedź. Cebulę posiekaj, marchewki pokrój w talarki, a kalarepki – w kostkę. Cebulę podsmaż na oleju. Dołóż mięso, marchewkę i kalarepę, smaż 10 minut.
Kukurydzę pokrój na kawałki, paprykę w paski, a główkę czosnku – na pół. W płaskim garnku zagotuj 3/4 szkl. wody. Wrzuć mięso i wszystkie warzywa. Dopraw ziołami i pieprzem.
Duś ok. 20 minut, ewentualnie posól do smaku. Podawaj z ryżem lub makaronem.Źródło: Naj