Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Złocisty kurczak z kukurydzą"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456775
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1205
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456775
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1205
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2084
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz pieprzem i kurkumą, skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z 1 łyżeczką oleju i odstaw do lodówki.
Kalafior podziel na różyczki, zagotuj z groszkiem w osolonej wodzie, odcedź. Cebulę posiekaj, marchewki pokrój w talarki, a kalarepki – w kostkę. Cebulę podsmaż na oleju. Dołóż mięso, marchewkę i kalarepę, smaż 10 minut.
Kukurydzę pokrój na kawałki, paprykę w paski, a główkę czosnku – na pół. W płaskim garnku zagotuj 3/4 szkl. wody. Wrzuć mięso i wszystkie warzywa. Dopraw ziołami i pieprzem.
Duś ok. 20 minut, ewentualnie posól do smaku. Podawaj z ryżem lub makaronem.Źródło: Naj