Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Złocisty kurczak z kukurydzą"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 585
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 260
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 399
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 585
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 260
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 399
Składniki
Mięso umyj, osusz i pokrój w kostkę. Oprósz pieprzem i kurkumą, skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj z 1 łyżeczką oleju i odstaw do lodówki.
Kalafior podziel na różyczki, zagotuj z groszkiem w osolonej wodzie, odcedź. Cebulę posiekaj, marchewki pokrój w talarki, a kalarepki – w kostkę. Cebulę podsmaż na oleju. Dołóż mięso, marchewkę i kalarepę, smaż 10 minut.
Kukurydzę pokrój na kawałki, paprykę w paski, a główkę czosnku – na pół. W płaskim garnku zagotuj 3/4 szkl. wody. Wrzuć mięso i wszystkie warzywa. Dopraw ziołami i pieprzem.
Duś ok. 20 minut, ewentualnie posól do smaku. Podawaj z ryżem lub makaronem.Źródło: Naj