Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki drobiowe na ostro

Żołądki drobiowe na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 129

Proste i bardzo smaczne danie

Składniki

  • żołąki drobiowe 1 kg
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 suszone papryczki - ostre
  • carry - 2 łyżeczki
  • kurkuma - wg uznania. Ja dałem 1/2 łużeczki
  • cieciorka konserwowa - mała puszka
  • przecier pomidorowy
  • bulion drobiowy - może być z kostki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na gorący olej dodaję pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Po zarumienieniu wrzucam wyczyszczone i pokrojone w mniejsze kawałki żołądki. Doprawiam przyprawami. Duszę do miękkości - dodaje bulion. Na koniec dodaję cieciorkę oraz przecier pomidorowy. Po zagotowaniu zdejmuję z palnika i czekam chwilę aż wszystko będzie miękkie.
    Z ryżem, kaszą lub ziemniakami - jak kto lubi.
    I tak zawsze wychodzi przepyszne danie.
    Polecam!
    Ps. Zioła zielone wg uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń