Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo smaczne danie
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8701
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 612
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8701
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 612
Składniki
Na gorący olej dodaję pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Po zarumienieniu wrzucam wyczyszczone i pokrojone w mniejsze kawałki żołądki. Doprawiam przyprawami. Duszę do miękkości - dodaje bulion. Na koniec dodaję cieciorkę oraz przecier pomidorowy. Po zagotowaniu zdejmuję z palnika i czekam chwilę aż wszystko będzie miękkie. Z ryżem, kaszą lub ziemniakami - jak kto lubi. I tak zawsze wychodzi przepyszne danie. Polecam! Ps. Zioła zielone wg uznania.