Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zraziki indycze z fasolką"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118498
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8549
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3151
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2343
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118498
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8549
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3151
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2343
Składniki
Piersi delikatnie rozbij tłuczkiem. Uważaj, żeby nie rozerwać kruchego mięsa. Plastry posyp po jednej stronie lubczykiem, majerankiem, pieprzem i solą, odstaw.
Świeżą fasolkę zagotuj krótko w osolonej wodzie, mrożoną – tylko przelej wrzątkiem. Odcedź na sitku. Pozostałe warzywa obierz, pokrój na małe kawałki. Przełóż do garnka, zalej 1 szkl. wrzątku, dodaj listki laurowe i ziele angielskie. Powoli gotuj.
Na każdym plastrze mięsa połóż plasterek szynki i rozłóż po kilka fasolek. Zwiń ciasno i zawiąż bawełnianym sznurkiem. Obsmaż na maśle i przełóż do wywaru. Duś ok. 30 min pod przykryciem. Wyjmij roladki i zdejmij sznurek. Usuń listki i ziele.
Resztę warzyw zmiksuj ze śmietaną. Gotuj kilka minut. Roladki podawaj z gotowaną fasolką, polane sosem i ew. udekorowane rzeżuchą.Źródło: Naj