Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zraziki indycze z fasolką"
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4153
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 720
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4153
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 720
Składniki
Piersi delikatnie rozbij tłuczkiem. Uważaj, żeby nie rozerwać kruchego mięsa. Plastry posyp po jednej stronie lubczykiem, majerankiem, pieprzem i solą, odstaw.
Świeżą fasolkę zagotuj krótko w osolonej wodzie, mrożoną – tylko przelej wrzątkiem. Odcedź na sitku. Pozostałe warzywa obierz, pokrój na małe kawałki. Przełóż do garnka, zalej 1 szkl. wrzątku, dodaj listki laurowe i ziele angielskie. Powoli gotuj.
Na każdym plastrze mięsa połóż plasterek szynki i rozłóż po kilka fasolek. Zwiń ciasno i zawiąż bawełnianym sznurkiem. Obsmaż na maśle i przełóż do wywaru. Duś ok. 30 min pod przykryciem. Wyjmij roladki i zdejmij sznurek. Usuń listki i ziele.
Resztę warzyw zmiksuj ze śmietaną. Gotuj kilka minut. Roladki podawaj z gotowaną fasolką, polane sosem i ew. udekorowane rzeżuchą.Źródło: Naj