Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy schabowe ze śledziami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16827
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16827
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 96
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 313
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 834
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23706
Składniki
Plastry schabowe rozbij, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Śledzie lekko rozbij, by były podobnej wielkości jak schab. Ułóż na mięsie, zwiń. Zepnij wykałaczką. Jajko roztrzep.
Zraziki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podsmaż w rondlu na niewielkiej ilości oleju. Wlej wodę, duś do miękkości.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Pruska z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie