Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy schabowe ze śledziami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8436
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8436
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Składniki
Plastry schabowe rozbij, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Śledzie lekko rozbij, by były podobnej wielkości jak schab. Ułóż na mięsie, zwiń. Zepnij wykałaczką. Jajko roztrzep.
Zraziki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podsmaż w rondlu na niewielkiej ilości oleju. Wlej wodę, duś do miękkości.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Pruska z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie