Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy schabowe ze śledziami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4511
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12220
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4511
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12220
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6930
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5659
Składniki
Plastry schabowe rozbij, oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Śledzie lekko rozbij, by były podobnej wielkości jak schab. Ułóż na mięsie, zwiń. Zepnij wykałaczką. Jajko roztrzep.
Zraziki panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Podsmaż w rondlu na niewielkiej ilości oleju. Wlej wodę, duś do miękkości.
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Pruska z Klonowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie