Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy z żółtym serem i papryką są doskonałe na niedzielny obiad.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1511
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 684
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1511
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 684
Składniki
Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem tak, aby nie rozerwać kotletów.
Rozbite kawałki mięsa posypać solą i pieprzem, a następnie posmarować musztardą.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim nasze kotlety, a na niego położyć po plasterku papryki na każdego.
Zwinąć mięso w roladki i obtoczyć w mące. Usmażyć na patelni.
(Jeśli chcemy możemy zrobić sos podsmażając cebulkę i włożyć nasze roladki oraz zalać wodą. Pogotować klika minut przyprawić solą i pieprzem ewentualnie dodać vegety, zatrzepać. Najlepiej podawać z ziemniakami lub kaszą.)