Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy z żółtym serem i papryką są doskonałe na niedzielny obiad.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2605
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1374
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 75
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2605
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1374
Składniki
Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem tak, aby nie rozerwać kotletów.
Rozbite kawałki mięsa posypać solą i pieprzem, a następnie posmarować musztardą.
Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim nasze kotlety, a na niego położyć po plasterku papryki na każdego.
Zwinąć mięso w roladki i obtoczyć w mące. Usmażyć na patelni.
(Jeśli chcemy możemy zrobić sos podsmażając cebulkę i włożyć nasze roladki oraz zalać wodą. Pogotować klika minut przyprawić solą i pieprzem ewentualnie dodać vegety, zatrzepać. Najlepiej podawać z ziemniakami lub kaszą.)