Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy wołowe zawijane po podlasku

Zrazy wołowe zawijane po podlasku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18995

Dodano:

Odsłon: 8

Sprawdzony przepis na "Zrazy wołowe zawijane po podlasku"

Składniki

  • 40 dag świeżych leśnych grzybów (podgrzybków
  • borowików)
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • 4 plastry wołowiny zrazowej
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 i 1/2 szkl. bulionu wołowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1–2 gałązki rozmarynu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie



  1. 1. Grzyby oczyść, ew. opłucz i wytrzyj. Potem pokrój je w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż grzyby i smaż razem 5–7 minut. Przypraw. Plastry wołowiny opłucz, wytrzyj do sucha, a następnie dobrze rozbij. Mięso oprósz solą, pieprzem i oregano. Posmaruj musztardą.

  2. Na płatach mięsa rozłóż ok. 1/3 grzybów, zwiń. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Na drugiej patelni rozgrzej olej, zrumień na nim zrazy ze wszystkich stron. Przełóż na patelnię z grzybami. Podlej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś na małym płomieniu ok. 90 minut.

  3. Pod koniec sos przypraw solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Udekoruj rozmarynem.

  4. ok. 2 godzin 1 porcja ok. 340 kcal

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń