Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy wołowe zawijane po podlasku"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13095
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3610
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13095
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2479
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3610
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4508
Składniki
1. Grzyby oczyść, ew. opłucz i wytrzyj. Potem pokrój je w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż grzyby i smaż razem 5–7 minut. Przypraw. Plastry wołowiny opłucz, wytrzyj do sucha, a następnie dobrze rozbij. Mięso oprósz solą, pieprzem i oregano. Posmaruj musztardą.
Na płatach mięsa rozłóż ok. 1/3 grzybów, zwiń. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Na drugiej patelni rozgrzej olej, zrumień na nim zrazy ze wszystkich stron. Przełóż na patelnię z grzybami. Podlej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś na małym płomieniu ok. 90 minut.
Pod koniec sos przypraw solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Udekoruj rozmarynem.
ok. 2 godzin 1 porcja ok. 340 kcalŹródło: Tina