Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy zawijane"
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 143
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 177
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 321
Eksperyment z zapiekankami udany. Pyszne i proste w przygotowaniu zapiekanki...
Odsłon: 143
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 177
Dzisiaj szynka wieprzowa w sosie własnym, pyszne , kruche mięsko. Przepis pro...
Odsłon: 321
Składniki
Mięso opłucz, rozbij na płaty. Oprósz je solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, połowę pokrój w plasterki, resztę drobno posiekaj. Obierz i poszatkuj cebule. Połowę przesmaż razem z posiekanymi drobno pieczarkami na łyżce oleju.
Masę połącz z mielonym, posiekaną papryką i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladki. Zepnij końce. Obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do żaroodpornej formy. Natkę opłucz i posiekaj.
Na łyżce oleju przesmaż resztę pieczarek i cebuli z łyżką mąki. Dodaj 1/2 l wody z koncentratem, natkę, sól i pieprz, rozmieszaj. Zalej roladki. Piecz 45 min w 180 st.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 3,20 zł.
Czym faszerować roladki
Do wołowiny najczęściej dodaje się cebulę, boczek oraz kiszone lub konserwowe ogórki. Wieprzowe zrazy warto nafaszerować pieczarkami, żółtym serem oraz świeżą lub marynowaną papryką. Do roladek drobiowych, prócz sera, pasują suszone pomidory oraz duszony szpinak.Źródło: Świat kobiety