Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy zawijane"
Dzisiaj przepis bardzo tradycyjny - roladki wołowe czyli zrazy z boczkiem i o...
Odsłon: 26242
Rolady z karkówki to doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Zrazy n...
Odsłon: 34789
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 220
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1698
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 220
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1698
Składniki
Mięso opłucz, rozbij na płaty. Oprósz je solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, połowę pokrój w plasterki, resztę drobno posiekaj. Obierz i poszatkuj cebule. Połowę przesmaż razem z posiekanymi drobno pieczarkami na łyżce oleju.
Masę połącz z mielonym, posiekaną papryką i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladki. Zepnij końce. Obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do żaroodpornej formy. Natkę opłucz i posiekaj.
Na łyżce oleju przesmaż resztę pieczarek i cebuli z łyżką mąki. Dodaj 1/2 l wody z koncentratem, natkę, sól i pieprz, rozmieszaj. Zalej roladki. Piecz 45 min w 180 st.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 3,20 zł.
Czym faszerować roladki
Do wołowiny najczęściej dodaje się cebulę, boczek oraz kiszone lub konserwowe ogórki. Wieprzowe zrazy warto nafaszerować pieczarkami, żółtym serem oraz świeżą lub marynowaną papryką. Do roladek drobiowych, prócz sera, pasują suszone pomidory oraz duszony szpinak.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Dania główne
Kotlet mielony z piersi kurczaka
Dania główne
Zapiekanka z makaronem i wieprzowymi klopsikami.
Zapiekanka z kapusty i mięsa
smak gołąbków ale mniej pracy
Odsłon: 19
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Pyszne wielkanocne danie
Odsłon: 46