Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy zawijane"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45546
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45546
Składniki
Mięso opłucz, rozbij na płaty. Oprósz je solą oraz pieprzem. Pieczarki oczyść, połowę pokrój w plasterki, resztę drobno posiekaj. Obierz i poszatkuj cebule. Połowę przesmaż razem z posiekanymi drobno pieczarkami na łyżce oleju.
Masę połącz z mielonym, posiekaną papryką i jajkiem. Dopraw solą i pieprzem. Farsz rozsmaruj na mięsie. Zwiń roladki. Zepnij końce. Obsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż do żaroodpornej formy. Natkę opłucz i posiekaj.
Na łyżce oleju przesmaż resztę pieczarek i cebuli z łyżką mąki. Dodaj 1/2 l wody z koncentratem, natkę, sól i pieprz, rozmieszaj. Zalej roladki. Piecz 45 min w 180 st.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 390 kcal, cena 3,20 zł.
Czym faszerować roladki
Do wołowiny najczęściej dodaje się cebulę, boczek oraz kiszone lub konserwowe ogórki. Wieprzowe zrazy warto nafaszerować pieczarkami, żółtym serem oraz świeżą lub marynowaną papryką. Do roladek drobiowych, prócz sera, pasują suszone pomidory oraz duszony szpinak.Źródło: Świat kobiety