Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i latwe w przyrzadzeniu
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 546
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420313
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1715
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 546
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420313
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1715
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie kotlety. Prószymy przyprawą do karkówki z jednej strony. Marchewkę kroimy w słupki, ogórka na ćwiartki wzdłuż. Pora siekamy drobniutko. Na każdym kotlecie rozkładamy po 2 plastry szynki konserwowej, na nich marchewkę, ogórka, trochę pora i posypujemy je oregano. Na wierzchu rozkładamy plasterki sera. Podwijamy górę i dół mięsa i zwijamy w drugą stronę zgrabne ruloniki. Spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy olej.Mięso obtaczamy w mące, lekko osypujemy jej nadmiar. Smażymy mięso ze wszystkich stron. Podlewamy małą ilością gorącej wody, rozkruszamy mini kosteczki Knorra, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 40 minut. Co pewien czas uzupełniamy wodę, która wyparowała. Mięsko jest apetyczne. Podałam z ziemniakami i ogórkami po meksykańsku.