Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i latwe w przyrzadzeniu
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1828
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1590
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1550
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2064
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1828
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1590
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1550
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2064
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie kotlety. Prószymy przyprawą do karkówki z jednej strony. Marchewkę kroimy w słupki, ogórka na ćwiartki wzdłuż. Pora siekamy drobniutko. Na każdym kotlecie rozkładamy po 2 plastry szynki konserwowej, na nich marchewkę, ogórka, trochę pora i posypujemy je oregano. Na wierzchu rozkładamy plasterki sera. Podwijamy górę i dół mięsa i zwijamy w drugą stronę zgrabne ruloniki. Spinamy wykałaczkami.
Na patelni rozgrzewamy olej.Mięso obtaczamy w mące, lekko osypujemy jej nadmiar. Smażymy mięso ze wszystkich stron. Podlewamy małą ilością gorącej wody, rozkruszamy mini kosteczki Knorra, mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 40 minut. Co pewien czas uzupełniamy wodę, która wyparowała. Mięsko jest apetyczne. Podałam z ziemniakami i ogórkami po meksykańsku.