Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu trzeba spróbować i się samemu dowiedzieć
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3427
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422503
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2384
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336583
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3427
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422503
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2384
Składniki
Jeśli chcemy przygotować w domu kwas żytni na żur, należy do garnuszka wsypać 3-4 łyżki żytniej mąki, zalać letnią wodą, włożyć skórkę razowego chleba, 2-3 ząbki czosnku i postawić przykryty płutnem garnuszek w ciepłym miejscu do ukiszenia co najmniej tydzień. Przyrządzając żur- odtłuszczony wywar z wędzonki wlać do garnka, dodać do smaku sól, szczyptę majeranku i ukiszony barszcz, zagotować. Podawać gorący z chlebem