Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu trzeba spróbować i się samemu dowiedzieć
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3776
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41672
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 446
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 247
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3776
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41672
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 446
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 247
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Jeśli chcemy przygotować w domu kwas żytni na żur, należy do garnuszka wsypać 3-4 łyżki żytniej mąki, zalać letnią wodą, włożyć skórkę razowego chleba, 2-3 ząbki czosnku i postawić przykryty płutnem garnuszek w ciepłym miejscu do ukiszenia co najmniej tydzień. Przyrządzając żur- odtłuszczony wywar z wędzonki wlać do garnka, dodać do smaku sól, szczyptę majeranku i ukiszony barszcz, zagotować. Podawać gorący z chlebem