Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu trzeba spróbować i się samemu dowiedzieć
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 58
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 58
Składniki
Jeśli chcemy przygotować w domu kwas żytni na żur, należy do garnuszka wsypać 3-4 łyżki żytniej mąki, zalać letnią wodą, włożyć skórkę razowego chleba, 2-3 ząbki czosnku i postawić przykryty płutnem garnuszek w ciepłym miejscu do ukiszenia co najmniej tydzień. Przyrządzając żur- odtłuszczony wywar z wędzonki wlać do garnka, dodać do smaku sól, szczyptę majeranku i ukiszony barszcz, zagotować. Podawać gorący z chlebem