Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu trzeba spróbować i się samemu dowiedzieć
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9969
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11540
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 549
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9969
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11540
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 549
Składniki
Jeśli chcemy przygotować w domu kwas żytni na żur, należy do garnuszka wsypać 3-4 łyżki żytniej mąki, zalać letnią wodą, włożyć skórkę razowego chleba, 2-3 ząbki czosnku i postawić przykryty płutnem garnuszek w ciepłym miejscu do ukiszenia co najmniej tydzień. Przyrządzając żur- odtłuszczony wywar z wędzonki wlać do garnka, dodać do smaku sól, szczyptę majeranku i ukiszony barszcz, zagotować. Podawać gorący z chlebem