Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu trzeba spróbować i się samemu dowiedzieć
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 244
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 912
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 84
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 139
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 665
Polecam.
Odsłon: 249
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 244
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 912
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 84
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 139
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 665
Polecam.
Odsłon: 249
Składniki
Jeśli chcemy przygotować w domu kwas żytni na żur, należy do garnuszka wsypać 3-4 łyżki żytniej mąki, zalać letnią wodą, włożyć skórkę razowego chleba, 2-3 ząbki czosnku i postawić przykryty płutnem garnuszek w ciepłym miejscu do ukiszenia co najmniej tydzień. Przyrządzając żur- odtłuszczony wywar z wędzonki wlać do garnka, dodać do smaku sól, szczyptę majeranku i ukiszony barszcz, zagotować. Podawać gorący z chlebem