Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żurek z jajkiem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 380
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 713
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36201
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 380
Składniki
Warzywa oczyścić. Cebulę i czosnek posiekać, zalać w garnku 6 szklankami wody. Dodać włoszczyznę w całości, liść laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Gotować na małym ogniu 1 godz.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w ćwiartki. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju.
Zupę przecedzić, wlać zakwas, zagotować. Śmietanę rozrobić z mąką, wlać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku solą i majerankiem, podawać z kiełbasą i jajkami.Źródło: Twoje Imperium