Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żurek z jajkiem"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1569
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 888
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1569
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 888
Składniki
Warzywa oczyścić. Cebulę i czosnek posiekać, zalać w garnku 6 szklankami wody. Dodać włoszczyznę w całości, liść laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Gotować na małym ogniu 1 godz.
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w ćwiartki. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na oleju.
Zupę przecedzić, wlać zakwas, zagotować. Śmietanę rozrobić z mąką, wlać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku solą i majerankiem, podawać z kiełbasą i jajkami.Źródło: Twoje Imperium