Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitny krem migdałowy"
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 141
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9320
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 865
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 141
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 9320
Gulasz cebulowy z szynki podawaj jako obiad lub kolację na ciepło. Najlepiej...
Odsłon: 865
Składniki
Śmietanę wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Bitą śmietanę delikatnie połącz z mielonymi migdałami (do kremu możesz także dodać 3 łyżki likieru migdałowego).
Do 2 pucharków lub filiżanek nałóż po porcji konfitury oraz kremu migdałowego. Lekko przemieszaj obie warstwy widelcem. Gruszkę umyj, potnij w cienkie plasterki. Deser udekoruj cząstkami gruszki oraz wiórkami czekolady.Źródło: Naj