Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitny krem migdałowy"
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1870
Polecam, pychota.
Odsłon: 619
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1870
Polecam, pychota.
Odsłon: 619
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Składniki
Śmietanę wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Bitą śmietanę delikatnie połącz z mielonymi migdałami (do kremu możesz także dodać 3 łyżki likieru migdałowego).
Do 2 pucharków lub filiżanek nałóż po porcji konfitury oraz kremu migdałowego. Lekko przemieszaj obie warstwy widelcem. Gruszkę umyj, potnij w cienkie plasterki. Deser udekoruj cząstkami gruszki oraz wiórkami czekolady.Źródło: Naj