Do góry

Desery Przepis na:

Aksamitny krem migdałowy

Aksamitny krem migdałowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 6

Smaczny pomysł na "Aksamitny krem migdałowy"

Składniki

  • 5 dag mielonych migdałów
  • 1 szkl. śmietany kremówki
  • 1/2 szkl. konfitury porzeczkowej
  • 1/4 szkl. cukru
  • 1/2 op. cukru waniliowego
  • 1 op. zagęstnika do śmietany typu śmietan-fix
  • 1 gruszka oraz wiórki czekoladowe do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Aksamitny krem migdałowy

Przygotowanie

  1. Śmietanę wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i zagęstnikiem. Ubij na sztywno. Bitą śmietanę delikatnie połącz z mielonymi migdałami (do kremu możesz także dodać 3 łyżki likieru migdałowego).

  2. Do 2 pucharków lub filiżanek nałóż po porcji konfitury oraz kremu migdałowego. Lekko przemieszaj obie warstwy widelcem. Gruszkę umyj, potnij w cienkie plasterki. Deser udekoruj cząstkami gruszki oraz wiórkami czekolady.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń