Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ananasowa stracciatella"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Z biszkoptowych blatów wytnij metalowymi foremkami 12 serduszek. Kawałeczki ananasa przełóż na sitko, poczekaj, aż ociekną, zalewę zachowaj.
Obydwie czekolady posiekaj. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem, 2 łyżki odłóż. Resztę wymieszaj z ananasem i 2/3 czekolady. Serduszka skrop zalewą z ananasów i przełóż kremem.
Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj boki torcików. Obsyp je resztą posiekanej czekolady.
Wierzchy ciastek udekoruj stopionymi polewami czekoladowymi i bitą śmietaną oraz ew. gęstym syropem malinowym.Źródło: Tina