Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ananasowa stracciatella"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4994
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44923
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 544
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 267
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4994
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4850
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44923
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 544
Składniki
Z biszkoptowych blatów wytnij metalowymi foremkami 12 serduszek. Kawałeczki ananasa przełóż na sitko, poczekaj, aż ociekną, zalewę zachowaj.
Obydwie czekolady posiekaj. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem, 2 łyżki odłóż. Resztę wymieszaj z ananasem i 2/3 czekolady. Serduszka skrop zalewą z ananasów i przełóż kremem.
Konfiturę podgrzej, przetrzyj przez sitko, posmaruj boki torcików. Obsyp je resztą posiekanej czekolady.
Wierzchy ciastek udekoruj stopionymi polewami czekoladowymi i bitą śmietaną oraz ew. gęstym syropem malinowym.Źródło: Tina