Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki śliwkowe z kruszonką"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23154
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2203
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23154
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
Kruszonka: zagnieć, schłodź.
Śliwki wypestkuj, pokrój w kostkę. Suche i mokre oddzielnie połącz w miskach. Mokre wlej do suchych, wymieszaj. Wsyp śliwki, połącz. Ciastem napełnij foremki do babeczek, obficie posyp kruszonką. Piecz około 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie