Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z jagodami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 325
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodać pokrojone na kawałeczki schłodzone masło. posiekać długim nożem. Dodać żółtka i śmietanę, szybko wyrobić rękami ciasto. Zawinąć w folię i schładzać w lodówce około 30 minut.
Foremki do babeczek natłuścić. Ciasto rozwałkować. Placek przenieść na wałku na ustawione obok siebie foremki. Dociskać wałkiem do brzegów foremek, odcinając porcje ciasta. Ciasto nakłuć w kilku miejscach widelcem. Przykryć pergaminem i suchymi ziarnami fasoli. Piec (200°C) na złoty kolor (10-12 minut).
Kremówkę ubić na sztywno z sokiem cytrynowym. Wymieszać z serkiem waniliowym, likierem i skórką z cytryny. Przygotowanym kremem napełnić ostudzone babeczki. Posypać umytymi i osuszonymi jagodami.
ok. 45 minut
<strong>Superrada</strong>
Nie masz czasu na robienie kruchego ciasta, wylep foremki gotowym ciastem francuskim. Pamiętaj, żeby je ponakłuwać widelcem, by nie napęczniało w piekarniku.Źródło: Twoje Imperium