Do góry

Desery Przepis na:

Barszcz z uszkami

Barszcz z uszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Barszcz z uszkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Barszcz z uszkami

Przygotowanie

  1. Grzyby umyj, namocz na noc, po czym ugotuj je w tej samej wodzie. Buraki wrzuć do wrzątku razem z cebulą i przyprawami. Gotuj je do miękkości, następnie odcedź, a do wywaru wlej wodę po grzybach. Dopraw całość przyprawami.

  2. Posiekaną cebulę zeszklij, dodaj posiekane ugotowane grzyby i bułkę tartą. Gdy masa przestygnie, wbij jajko, wymieszaj i dopraw pieprzem oraz solą.

  3. Mąkę i szczyptę soli połącz z odrobiną gorącej wody i olejem. Cienko zagnieć, rozwałkuj i pokrój na małe kwadraty. Na każdym ułóż farsz i zlep brzegi.

  4. Wrzuć uszka do osolonej wody i gotuj, aż wypłyną. Następnie odcedź je, po czym ułóż na talerzach i zalej gorącym barszczem.

  5. Marta Sztabińska z Grajewa

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń