Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z uszkami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7970
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 338
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3342
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 613
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7970
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 338
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3342
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 613
Składniki
Grzyby umyj, namocz na noc, po czym ugotuj je w tej samej wodzie. Buraki wrzuć do wrzątku razem z cebulą i przyprawami. Gotuj je do miękkości, następnie odcedź, a do wywaru wlej wodę po grzybach. Dopraw całość przyprawami.
Posiekaną cebulę zeszklij, dodaj posiekane ugotowane grzyby i bułkę tartą. Gdy masa przestygnie, wbij jajko, wymieszaj i dopraw pieprzem oraz solą.
Mąkę i szczyptę soli połącz z odrobiną gorącej wody i olejem. Cienko zagnieć, rozwałkuj i pokrój na małe kwadraty. Na każdym ułóż farsz i zlep brzegi.
Wrzuć uszka do osolonej wody i gotuj, aż wypłyną. Następnie odcedź je, po czym ułóż na talerzach i zalej gorącym barszczem.
Marta Sztabińska z GrajewaŹródło: Super TV