Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bezowy tort z owocami"
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 125
Składniki
Białka posól i ubij na sztywno. Podczas ubijania stopniowo dodawaj cukier. Wszystko zmiksuj na gładką i lśniącą masę. Na koniec wsyp mąkę ziemniaczaną, dodaj sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Na papierze do pieczenia narysuj 3 krążki o średnicy 26 cm i na nich rozłóż masę. Piekarnik rozgrzej do temperatury 120° C i piecz krążki przez 1,5 godziny. Wyłącz i studź krążki przy otwartych drzwiczkach.
Śmietankę ubij z cukrem i zagęstnikiem na sztywno. Przełóż nią 3 bezowe płaty. Przygotuj syrop. Cukier rozpuść w wodzie i zagotuj. Gotuj aż powstanie syrop, następnie wystudź i dodaj sok z cytryny.
Pomarańcze obierz i podziel na cząstki. Kiwi obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Winogrona umyj i przekrój na pół. Tak przygotowane owoce zalej sosem i odstaw na kilka minut.
Przed podaniem tortu bezowego wyłóż je na wierzch i udekoruj listkami świeżej mięty. Czas przygotowania: 120 minut.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Bułeczki z malinami
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Desery
Kopiec kreta z truskawkami
Bułeczki z malinami
Delikatne, pulchne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim malinowe… Ten w...
Odsłon: 63
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 2387