Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkopt z bitą śmietaną"
Białka ubij na sztywno, pod koniec stopniowo wsypując cukier. Nie przerywając ubijania, dodawaj po jednym żółtku. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem, wymieszaj. Ciasto przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 30 min w temp. 180° C. Wystudź.
Rabarbar umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój na ćwiartki. Rabarbar i truskawki włóż do rondelka, wlej trochę wody, dodaj cukier. Duś 10-15 minut, aż się rozpadną. Zmiksuj blenderem na mus. Wsyp galaretki i wymieszaj.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzątku. Połowę śmietanki kremówki ubij na sztywno, pod koniec dodając połowę cukru pudru. Dodaj połowę lekko ciepłej żelatyny i jeszcze chwilkę miksuj. Ubitą śmietankę wyłóż na biszkoptowy spód. Wstaw do lodówki do stężenia.
Na to wyłóż tężejący mus rabarbarowo-truskawkowy. Wstaw do lodówki, by masa zastygła. Śmietankę która została ubij z pozostałym cukrem i wymieszaj z resztą podgrzanej żelatyny. Wyłóż na mus i wstaw do lodówki.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 230 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3363
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 112
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3613
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3363
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 112
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3613
Składniki
Białka ubij na sztywno, pod koniec stopniowo wsypując cukier. Nie przerywając ubijania, dodawaj po jednym żółtku. Na koniec dodaj mąkę z proszkiem, wymieszaj. Ciasto przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 30 min w temp. 180° C. Wystudź.
Rabarbar umyj, obierz i pokrój w drobną kostkę. Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój na ćwiartki. Rabarbar i truskawki włóż do rondelka, wlej trochę wody, dodaj cukier. Duś 10-15 minut, aż się rozpadną. Zmiksuj blenderem na mus. Wsyp galaretki i wymieszaj.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzątku. Połowę śmietanki kremówki ubij na sztywno, pod koniec dodając połowę cukru pudru. Dodaj połowę lekko ciepłej żelatyny i jeszcze chwilkę miksuj. Ubitą śmietankę wyłóż na biszkoptowy spód. Wstaw do lodówki do stężenia.
Na to wyłóż tężejący mus rabarbarowo-truskawkowy. Wstaw do lodówki, by masa zastygła. Śmietankę która została ubij z pozostałym cukrem i wymieszaj z resztą podgrzanej żelatyny. Wyłóż na mus i wstaw do lodówki.
<strong> (bez czasu oczekiwania): 40 minut Porcja: 230 kilokalorii</strong>Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z serem truskawkami i kruszonką
Desery
Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami
Desery
Ekspresowe ciasto z rabarbarem
Desery
Placek z bananami
Ciasto drożdżowe z serem truskawkami i kruszonką
Na niedzielę postanowiłam przyrządzić ciasto z truskawkami i padło na drożdżó...
Odsłon: 15
Najprostsze ciasto ucierane z truskawkami
Sezon truskawkowy powoli przekracza progi naszych kuchni. Dlatego zaraz po sk...
Odsłon: 72