Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowe ciemne serca"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj cukier i miksuj, aż masa będzie lśniąca. Pod koniec dodaj żółtka.
Mąkę, proszek i kakao przesiej i delikatnie połącz z ubitymi jajkami. Masę wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy, piecz 20-25 min w 170°C. Ostudź.
Foremką wytnij ciastka, np. serca. Galaretkę rozpuść w 1/2 l wody, wystudź. Kiedy zacznie tężeć, wlej mleko, dodaj truskawki i zmiksuj. Wylej do foremki i zastudź w lodówce.
Wytnij serca. Włóż piankę między biszkopty. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety