Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowe ciemne serca"
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 78
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 23
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 385
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 510
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1182
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 78
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 23
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 385
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 510
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1182
Składniki
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj cukier i miksuj, aż masa będzie lśniąca. Pod koniec dodaj żółtka.
Mąkę, proszek i kakao przesiej i delikatnie połącz z ubitymi jajkami. Masę wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy, piecz 20-25 min w 170°C. Ostudź.
Foremką wytnij ciastka, np. serca. Galaretkę rozpuść w 1/2 l wody, wystudź. Kiedy zacznie tężeć, wlej mleko, dodaj truskawki i zmiksuj. Wylej do foremki i zastudź w lodówce.
Wytnij serca. Włóż piankę między biszkopty. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety