Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Biszkoptowe ciemne serca"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 67
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 67
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 84
Składniki
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj cukier i miksuj, aż masa będzie lśniąca. Pod koniec dodaj żółtka.
Mąkę, proszek i kakao przesiej i delikatnie połącz z ubitymi jajkami. Masę wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy, piecz 20-25 min w 170°C. Ostudź.
Foremką wytnij ciastka, np. serca. Galaretkę rozpuść w 1/2 l wody, wystudź. Kiedy zacznie tężeć, wlej mleko, dodaj truskawki i zmiksuj. Wylej do foremki i zastudź w lodówce.
Wytnij serca. Włóż piankę między biszkopty. Udekoruj.Źródło: Świat kobiety