Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier i żółtka. Następnie, mieszając łyżką, po trochu dosypuj mąkę pszenną oraz ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia.
Ciasto przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 170° C przez 30-35 min. Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż.
Przygotuj krem. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzącej wody. Wystudź. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Wlej przestudzoną żelatynę i jeszcze chwilę ubijaj.
Dodaj serek i wiórki, wymieszaj. Kremem posmaruj jeden kawałek ciasta i przykryj drugim. Wstaw do lodówki.
Śmietankę wlej do rondelka, zagotuj. Dodaj pokruszoną białą czekoladę. Mieszaj, aż się rozpuści. Gdy polewa zacznie gęstnieć, posmaruj nią wierzch ciasta. Z polewy czekoladowej zrób wzorki.
80 minut Porcja: 310 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie