Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blok z masą pomarańczową"
Witajcie kochani!!! Nowy Rok zaczynamy na słodko blokiem czekoladowym. Deser...
Odsłon: 52846
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12338
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 268
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4314
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 134
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12338
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 268
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4314
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz jajkami. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, dosyp mąkę i proszek do pieczenia. Stale ucieraj. Kawę rozpuść w odrobinie wrzątku. Domieszaj do ciasta. Rozsmaruj je cienko na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz około 25 minut w temp. 180 st. Placek wystudź i pokrój na 5 równych pasków.
2. Pomarańcze obierz, pokrój na kawałeczki. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem pudrem. Wymieszaj z likierem oraz żelatyną. Dołóż pomarańcze.
Foremkę wyłóż 3 paskami ciasta. Rozsmaruj 1/2 kremu. Przykryj paskiem ciasta. Wyłóż resztę kremu. Połóż ostatni kawałek ciasta. Blok schładzaj 4 godziny. Udekoruj cząstkami pomarańczy.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Sałatka owocowa
Desery
Brownie z buraka z jogurtem owocowym
Desery
Ciasto półkruche z truskawkami
Desery
Brownie
Sałatka owocowa
Sałatka owocowa to świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Warto si...
Odsłon: 13
Brownie z buraka z jogurtem owocowym
Chciałbym wam zaprezentować lekki, dietetyczny deser. Kakao i buraki to nieco...
Odsłon: 18