Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chałwa z migdałami i sezamem"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Przygotuj syrop: gotuj 4 szklanki wody z cukrem, skórką z cytryny, laską cynamonu i goździkami (ok. 5 minut). Odcedź.
W garnku podsmaż, mieszając, kaszę na oliwie. Dodaj migdały i sezam. Zdejmij z ognia, wlej gorący syrop. Zagotuj, mieszaj, aż syrop wsiąknie w kaszę. Przełóż do foremek.
RADA: Chałwę można podawać na ciepło i na zimno.Źródło: Olivia