Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chałwa z migdałami i sezamem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Przygotuj syrop: gotuj 4 szklanki wody z cukrem, skórką z cytryny, laską cynamonu i goździkami (ok. 5 minut). Odcedź.
W garnku podsmaż, mieszając, kaszę na oliwie. Dodaj migdały i sezam. Zdejmij z ognia, wlej gorący syrop. Zagotuj, mieszaj, aż syrop wsiąknie w kaszę. Przełóż do foremek.
RADA: Chałwę można podawać na ciepło i na zimno.Źródło: Olivia