Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chałwa z migdałami i sezamem"
Pyszne i wilgotne ciasto mega czekoladowe z dodatkiem chałwy. Przeznaczone dl...
Odsłon: 19405
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 293
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 293
Składniki
Przygotuj syrop: gotuj 4 szklanki wody z cukrem, skórką z cytryny, laską cynamonu i goździkami (ok. 5 minut). Odcedź.
W garnku podsmaż, mieszając, kaszę na oliwie. Dodaj migdały i sezam. Zdejmij z ognia, wlej gorący syrop. Zagotuj, mieszaj, aż syrop wsiąknie w kaszę. Przełóż do foremek.
RADA: Chałwę można podawać na ciepło i na zimno.Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
Bûche de Noël
Desery
Mannowiec czekoladowy Stefania
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Bûche de Noël
Pyszna, francuska rolada podawana na francuskich stołach w okresie Bożego nar...
Odsłon: 39
Mannowiec czekoladowy Stefania
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 293