Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chałwa z migdałami i sezamem"
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 20
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 2306
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 156
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 165
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 20
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 2306
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 156
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 165
Składniki
Przygotuj syrop: gotuj 4 szklanki wody z cukrem, skórką z cytryny, laską cynamonu i goździkami (ok. 5 minut). Odcedź.
W garnku podsmaż, mieszając, kaszę na oliwie. Dodaj migdały i sezam. Zdejmij z ognia, wlej gorący syrop. Zagotuj, mieszaj, aż syrop wsiąknie w kaszę. Przełóż do foremek.
RADA: Chałwę można podawać na ciepło i na zimno.Źródło: Olivia