Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chałwa z migdałami i sezamem"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 982
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 982
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 542
Składniki
Przygotuj syrop: gotuj 4 szklanki wody z cukrem, skórką z cytryny, laską cynamonu i goździkami (ok. 5 minut). Odcedź.
W garnku podsmaż, mieszając, kaszę na oliwie. Dodaj migdały i sezam. Zdejmij z ognia, wlej gorący syrop. Zagotuj, mieszaj, aż syrop wsiąknie w kaszę. Przełóż do foremek.
RADA: Chałwę można podawać na ciepło i na zimno.Źródło: Olivia