Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z brzoskwinią"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9518
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 168
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Składniki
Amoniak wymieszaj z ciepłym mlekiem. Żółtka utrzyj z margaryną. Dodaj jajko, śmietanę i mąkę, wymieszaj. Wlej mleko, połącz.
Ciasto rozwałkuj, wytnij owalne ciasteczka. Brzoskwinie osącz, szklaneczką wytnij kółka, ułóż na ciastkach. Blachę natłuść, posyp wiórkami kokosowymi, ułóż ciasteczka.
Piecz 15 min w temp. 160°C. Upieczone ciasteczka posyp cukrem pudrem, omijając środek (brzoskwinię).
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie