Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasteczka z brzoskwinią"
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18941
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 392
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 81
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 46
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 18941
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 392
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 81
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 46
Składniki
Amoniak wymieszaj z ciepłym mlekiem. Żółtka utrzyj z margaryną. Dodaj jajko, śmietanę i mąkę, wymieszaj. Wlej mleko, połącz.
Ciasto rozwałkuj, wytnij owalne ciasteczka. Brzoskwinie osącz, szklaneczką wytnij kółka, ułóż na ciastkach. Blachę natłuść, posyp wiórkami kokosowymi, ułóż ciasteczka.
Piecz 15 min w temp. 160°C. Upieczone ciasteczka posyp cukrem pudrem, omijając środek (brzoskwinię).
<strong>Czas przygotowania 35 min. Ilość porcji 10. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie