Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto chałwowe z bezami"
Niezwykle łatwe kulki chałwowe można wykonać dosłownie w 15 minut.
Odsłon: 3772
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 344
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 344
Składniki
Biszkopty: ubij białka na sztywno, dodaj resztę składników. Oddzielnie upiecz biszkopt jasny i ciemny (po 15 minut w temp. 180°C).
Kremy: połowę mleka zagotuj. Wymieszaj żółtka, budynie, mąkę ziemniaczaną i tortową, resztę mleka, cukry waniliowe. Wlej do mleka, ugotuj budyń. Kiedy ostygnie – zmiksuj z masłem. Podziel krem na dwie części. Jedną część zmiksuj z chałwą; drugą – z nutellą.
Biszkopt ciemny posmaruj kremem chałwowym. Rozłóż na niej warstwę bezów. Posmaruj je kremem czekoladowym (z nutellą). Nakryj jasnym biszkoptem. Wstaw ciasto do lodówki, aby zastygło.
Porcje: 20, przygot. 120 min, cena 2,45 zł, kalorie 405 kcal.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Takie jest życie
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1687
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 465