Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem"
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 18
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2087
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4088
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 18
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2087
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4088
Składniki
<strong>Przepis według Andrzeja Polana:</strong>
Wodę zagotuj z masłem i solą. Dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj do momentu, aż na dnie naczynia pojawi się biały osad.
To będzie oznaka, że mąka została zaparzona odpowiednio. Do masy dodaj pojedynczo jajka, cały czas ucieraj. Masę szprycuj na pergamin. Olej rozgrzej i smaż okrągłe ciastka z dwóch stron.
Twaróg utrzyj ze śmietaną. Dodaj skórkę z cytryny, olej kujawski z bazylią. Ciastka rozetnij i nałóż porcje twarogu. Posyp owocami i cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco