Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2739
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7628
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2739
Składniki
<strong>Przepis według Andrzeja Polana:</strong>
Wodę zagotuj z masłem i solą. Dodaj mąkę i wszystko razem dokładnie wymieszaj do momentu, aż na dnie naczynia pojawi się biały osad.
To będzie oznaka, że mąka została zaparzona odpowiednio. Do masy dodaj pojedynczo jajka, cały czas ucieraj. Masę szprycuj na pergamin. Olej rozgrzej i smaż okrągłe ciastka z dwóch stron.
Twaróg utrzyj ze śmietaną. Dodaj skórkę z cytryny, olej kujawski z bazylią. Ciastka rozetnij i nałóż porcje twarogu. Posyp owocami i cukrem pudrem.Źródło: Życie na gorąco