Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto piaskowe z ajerkoniakiem i kruszonką"
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1499
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 785
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 1143
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1499
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 785
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 1143
Składniki
Truskawki umyj, usuń szypułki. Większe sztuki pokrój na połówki. Małe owoce pozostaw w całości. Masło utrzyj z cukrem i szczyptą soli na puszystą, jasnokremową masę.
Kolejno wbij jajka. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp je do masy maślanej. Dolej ajerkoniak. Wymieszaj ciasto mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij przygotowanym ciastem. Na wierzchu ułóż truskawki. Lekko wciśnij je w ciasto. na kruszonkę zagnieć. Posyp owoce. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz ok. 45 minut.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Desery
Sernik Zebra
Desery
Szybka babka bez miksera
Śląskie makrony odpustowe
Śląskie makrony odpustowe to ponoć najlepsze ciastka na Śląsku z bułką tartą...
Odsłon: 55
Sernik cytrynowy
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 61