Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z jeżynami"
Utrzyj żółtka z cukrem. W czasie ucierania dodaj 1/3 szklanki zimnej wody. Z białek ubij sztywną pianę. Obie masy połącz i dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozsmaruj na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 35 minut. Po upieczeniu biszkopt schłódź.
Budyń zrób według instrukcji. Przestudź go i wymieszaj z sokiem owocowym oraz szklanką i 3 łyżkami wody. Mieszając, zagotuj i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Mieszaj przez chwilę, aż krem lekko wystygnie. Dodaj masło w kawałkach i ubij.
Ciasto posmaruj marmoladą i kremem. Na wierzchu ułóż jeżyny i wstaw do lodówki do stężenia. Gdy stężeje, wyłóż lekko ściętą galaretkę, doprawioną marmoladą jeżynową. Wstaw ciasto do lodówki.
Czas przygotowania: ok. 80 min. Cena porcji: ok. 2,50 zł. Kalorie: porcja 197 kcal.
Świeże owoce wykładaj na wierzch ciasta, zanim wylejesz na nie galaretkę. Idealnie sprawdzą się maliny, jeżyny, agrest.Źródło: Na żywo
Sernik na zimno z jeżynami zrobiony ba bazie serka mascarpone, galaretek owoc...
Odsłon: 1282
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 233
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 431
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 82
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 463
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 239
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 233
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 431
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 82
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 463
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 239
Składniki
Utrzyj żółtka z cukrem. W czasie ucierania dodaj 1/3 szklanki zimnej wody. Z białek ubij sztywną pianę. Obie masy połącz i dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozsmaruj na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 35 minut. Po upieczeniu biszkopt schłódź.
Budyń zrób według instrukcji. Przestudź go i wymieszaj z sokiem owocowym oraz szklanką i 3 łyżkami wody. Mieszając, zagotuj i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Mieszaj przez chwilę, aż krem lekko wystygnie. Dodaj masło w kawałkach i ubij.
Ciasto posmaruj marmoladą i kremem. Na wierzchu ułóż jeżyny i wstaw do lodówki do stężenia. Gdy stężeje, wyłóż lekko ściętą galaretkę, doprawioną marmoladą jeżynową. Wstaw ciasto do lodówki.
Czas przygotowania: ok. 80 min. Cena porcji: ok. 2,50 zł. Kalorie: porcja 197 kcal.
Świeże owoce wykładaj na wierzch ciasta, zanim wylejesz na nie galaretkę. Idealnie sprawdzą się maliny, jeżyny, agrest.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 69
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 1267