Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z jeżynami"
Sernik na zimno z jeżynami jest rewelacyjny i łatwy do przygotowania. Podczas...
Odsłon: 3485
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 198
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 198
Składniki
Utrzyj żółtka z cukrem. W czasie ucierania dodaj 1/3 szklanki zimnej wody. Z białek ubij sztywną pianę. Obie masy połącz i dodaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozsmaruj na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką.
Piecz ciasto w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez około 35 minut. Po upieczeniu biszkopt schłódź.
Budyń zrób według instrukcji. Przestudź go i wymieszaj z sokiem owocowym oraz szklanką i 3 łyżkami wody. Mieszając, zagotuj i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Mieszaj przez chwilę, aż krem lekko wystygnie. Dodaj masło w kawałkach i ubij.
Ciasto posmaruj marmoladą i kremem. Na wierzchu ułóż jeżyny i wstaw do lodówki do stężenia. Gdy stężeje, wyłóż lekko ściętą galaretkę, doprawioną marmoladą jeżynową. Wstaw ciasto do lodówki.
Czas przygotowania: ok. 80 min. Cena porcji: ok. 2,50 zł. Kalorie: porcja 197 kcal.
Świeże owoce wykładaj na wierzch ciasta, zanim wylejesz na nie galaretkę. Idealnie sprawdzą się maliny, jeżyny, agrest.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Małpeczka
Desery
Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami
Desery
Serniczek na zimno
Desery
Jogurtowiec z truskawkami
Małpeczka
Kruchy spód, kokosowa masa, czekolada i banany – ciasto małpeczka jest proste...
Odsłon: 915
Bułki drożdżowe bez jajek z powidłami
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony...
Odsłon: 211