Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z jeżynami - bez pieczenia"
Słodkie, wilgotne i czekoladowe - muffinki z jeżynami
Odsłon: 2829
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1165
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 383
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 626
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1165
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 383
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 626
Składniki
Czekoladę połam na kawałeczki. Dodaj do niej masło i stop razem w gorącej kąpieli wodnej. Przestudź. Wafle pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z czekoladą i masłem. Na kawałku folii aluminiowej rozsmaruj 2 łyżki przygotowanej masy. Resztę wyłóż na spód blachy, rozsmaruj. Wstaw do lodówki.
Limonkę sparz, wytrzyj do sucha, zetrzyj z niej skórkę oraz wyciśnij sok. Jeżyny przebierz, opłucz, osącz. 1/3 owoców zmiksuj na gładko z czubatą łyżką cukru.
Maślankę wymieszaj z resztą cukru, cukrem waniliowym, serkiem oraz sokiem i skórką z limonki. Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Połącz ją z masą serową.
Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj ją z musem jeżynowym. Wylej na przygotowany spód. Sernik schładzaj 5 godzin. Masę waflową zastudzoną na folii połam na kawałeczki.
Rozłóż je na wierzchu sernika. Ciasto posyp pozostałymi jeżynami. Przed podaniem udekoruj plasterkami limonki i listkami melisy.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Sernik ze skórką cytrynową
Desery
Sernik Zebra
Desery
Szybka babka bez miksera
Desery
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Sernik ze skórką cytrynową
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 4
Sernik Zebra
Sernik Zebra to smakowite połączenie klasycznego sernika z sernikiem czekolad...
Odsłon: 2438