Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z kremem jogurtowym i wiśniami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 60
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1551
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 64
Składniki
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.
Ciasto: białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, przesiane mąki i proszek, wlej olej. Połącz. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 26 cm. Piecz 30 min w 175°C.
Masa wiśniowa: wiśnie posyp cukrem, odstaw. Galaretki rozpuść w szklance wrzątku, schłodź. Połącz z wiśniami.
Krem jogurtowy: żelatynę rozpuść w pół szklanki wrzątku. Ostudź. Śmietanę ubij z cukrami i jogurtem. Wlej żelatynę, schłodź. Ciasto posmaruj kremem i masą, robiąc po dwie warstwy. Ciastka i płatki migdałowe upraż, posyp ciasto. Udekoruj czekoladą i wiś niami. Chłodź przez noc.Źródło: Chwila dla Ciebie