Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Crumble z morelami, ze świeżym tymiankiem i melisą"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9876
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1659
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 611
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3782
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9876
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1659
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 611
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3782
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Mąkę, masło i mielone migdały włóż do miski i pokrusz palcami. Następnie dodaj cukier, płatki migdałów oraz płatki owsiane i całość ponownie rozkrusz palcami. Powstanie kruszonka.
Szklane naczynie wysmaruj masłem, wsyp morele wymieszane z rodzynkami, tymiankiem i melisą, dodaj garść cukru i delikatnie wymieszaj palcami. Na wierzch owoców równomiernie wyłóż kruszonkę. Piecz 30 minut, aż się zrumieni.
Podawaj lekko ciepłą, na przykład z lodami waniliowymi, a wersji light z gęstym jogurtem naturalnym.
czas przygotowania: ok. 40 minut, dla 4 osóbŹródło: Olivia