Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Crumble ze śliwkami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8724
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 81
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8724
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 81
Składniki
Do miksera wrzuć mąkę, cukier trzcinowy, margarynę bezmleczną (lub klarowane masło) oraz płatki owsiane. Zmiksuj na sypkie ciasto.
Śliwki umyj i usuń z nich pestki. Jeśli są mrożone, całkowicie rozmroź. Owoce porozkładaj w kokilkach (z możliwością pieczenia w piekarniku) skórką do dołu. Całość posyp cukrem trzcinowym oraz cynamonem. Śliwki równomiernie posyp kruszonką. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Piecz przez 20-30 minut, aż kruszonka równomiernie się zrumieni. Możesz udekorować listkami mięty.
Czas przygotowania: 45 minut (bez ewentualnego rozmrażania) 60 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień