Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Crumble ze śliwkami"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415629
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415629
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2643
Składniki
Do miksera wrzuć mąkę, cukier trzcinowy, margarynę bezmleczną (lub klarowane masło) oraz płatki owsiane. Zmiksuj na sypkie ciasto.
Śliwki umyj i usuń z nich pestki. Jeśli są mrożone, całkowicie rozmroź. Owoce porozkładaj w kokilkach (z możliwością pieczenia w piekarniku) skórką do dołu. Całość posyp cukrem trzcinowym oraz cynamonem. Śliwki równomiernie posyp kruszonką. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Piecz przez 20-30 minut, aż kruszonka równomiernie się zrumieni. Możesz udekorować listkami mięty.
Czas przygotowania: 45 minut (bez ewentualnego rozmrażania) 60 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień