Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Crumble ze śliwkami"
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 251
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4946
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44885
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 501
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 251
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4946
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4834
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44885
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 501
Składniki
Do miksera wrzuć mąkę, cukier trzcinowy, margarynę bezmleczną (lub klarowane masło) oraz płatki owsiane. Zmiksuj na sypkie ciasto.
Śliwki umyj i usuń z nich pestki. Jeśli są mrożone, całkowicie rozmroź. Owoce porozkładaj w kokilkach (z możliwością pieczenia w piekarniku) skórką do dołu. Całość posyp cukrem trzcinowym oraz cynamonem. Śliwki równomiernie posyp kruszonką. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Piecz przez 20-30 minut, aż kruszonka równomiernie się zrumieni. Możesz udekorować listkami mięty.
Czas przygotowania: 45 minut (bez ewentualnego rozmrażania) 60 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień