Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladki domowej roboty"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 51
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 257
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1607
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 51
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 257
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1607
Składniki
Przepis przysłała Karolina Kornacka z Opola
Czekoladę połam na małe kawałki. 2/3 włóż do miseczki. Ustaw ją na garnku z gotującą się wodą, rozpuść w kąpieli wodnej do temp. 45°C. Dodaj pozostałą czekoladę, dokładnie wymieszaj. Ostudź. Ponownie lekko podgrzej, rozpuść. Masę rozprowadź pędzelkiem na formie silikonowej do kos- tek na lód (resztę masy zachowaj). Włóż na 10 minut do lodówki. Wyjmij na kilka minut, ponownie schłodź.
Schłodzoną śmietankę czekoladową ubij. Dodaj 2/3 pozostałej czekolady i pokruszone herbatniki, dobrze wymie szaj. Napełnij foremki z czekoladą. Całość posmaruj resztą czekolady, wygładź. Wstaw na godzinę do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie