Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladki domowej roboty"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 80
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1196
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 80
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1196
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 197
Składniki
Przepis przysłała Karolina Kornacka z Opola
Czekoladę połam na małe kawałki. 2/3 włóż do miseczki. Ustaw ją na garnku z gotującą się wodą, rozpuść w kąpieli wodnej do temp. 45°C. Dodaj pozostałą czekoladę, dokładnie wymieszaj. Ostudź. Ponownie lekko podgrzej, rozpuść. Masę rozprowadź pędzelkiem na formie silikonowej do kos- tek na lód (resztę masy zachowaj). Włóż na 10 minut do lodówki. Wyjmij na kilka minut, ponownie schłodź.
Schłodzoną śmietankę czekoladową ubij. Dodaj 2/3 pozostałej czekolady i pokruszone herbatniki, dobrze wymie szaj. Napełnij foremki z czekoladą. Całość posmaruj resztą czekolady, wygładź. Wstaw na godzinę do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie