Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowa krajanka"
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1055
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38508
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1289
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1055
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38508
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1289
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem.
Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj ciasto łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 30 minut w temp. 175oC. Wystudź.
Żelatynę namocz. Czekoladę stop. Śmietanę ubij, wymieszaj z czekoladą i żelatyną. Banany obierz, przetnij wzdłuż. Skrop sokiem z cytryny.
Biszkopt posmaruj konfiturą. Rozłóż banany. Posmaruj tężejącym kremem. Schładzaj ok. 4 godziny. Placek pokrój na porcje. Udekoruj wg uznania, np. czekoladą.Źródło: Naj