Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowa krajanka"
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15908
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 95
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 255
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 81
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 384
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15908
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 95
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 255
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 81
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 384
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem.
Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj ciasto łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 30 minut w temp. 175oC. Wystudź.
Żelatynę namocz. Czekoladę stop. Śmietanę ubij, wymieszaj z czekoladą i żelatyną. Banany obierz, przetnij wzdłuż. Skrop sokiem z cytryny.
Biszkopt posmaruj konfiturą. Rozłóż banany. Posmaruj tężejącym kremem. Schładzaj ok. 4 godziny. Placek pokrój na porcje. Udekoruj wg uznania, np. czekoladą.Źródło: Naj