Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowa krajanka"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Zmiksuj z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem.
Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj ciasto łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz 30 minut w temp. 175oC. Wystudź.
Żelatynę namocz. Czekoladę stop. Śmietanę ubij, wymieszaj z czekoladą i żelatyną. Banany obierz, przetnij wzdłuż. Skrop sokiem z cytryny.
Biszkopt posmaruj konfiturą. Rozłóż banany. Posmaruj tężejącym kremem. Schładzaj ok. 4 godziny. Placek pokrój na porcje. Udekoruj wg uznania, np. czekoladą.Źródło: Naj