Do góry

Desery Przepis na:

Delikatesowe koreczki śledziowe

Delikatesowe koreczki śledziowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1732 Ocena: 14724

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Delikatesowe koreczki śledziowe"

Składniki

  • 3 płaty śledziowe marynowane
  • 8 pomidorów suszonych w oleju
  • 4-5 grubszych korniszonków
  • 2-3 kromki razowego chleba
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • szczypta czarnego pieprzu
  • papryka i natka pietruszki do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Delikatesowe koreczki śledziowe

Przygotowanie

  1. Śledzie pokrój w kostkę. Olej wymieszaj z musztardą i piep rzem. Posmaruj tym śledzie. Pomidory pokrój na połówki, ogórki w plasterki, chleb w kwadraciki.

  2. Na wykałaczki nadziewaj kolejno chleb, plasterek ogórka, kawałek pomidora i śledzia, znów ogórek, pomidor i chleb. Udekoruj cząstkami papryki oraz natką.

    Źródło: Naj

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń