Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny bardzo prosty i szybki do wykonania deser
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i dodajemy 1 łyżkę cukru. Następnie odsączamy brzoskwinie i kroimy je w drobną kostkę. Owoce dodajemy do ostudzonej galaretki i wstawiamy do lodówki. Przez około godzinę co 15 minut mieszamy je. Galaretkę możemy podawać z bitą śmietaną.
Zamiast brzoskwiń możemy także do jednej galaretkę zetrzeć jedno jabłko. Jednak należy pamiętać aby starte jabłko szybko połączyć z galaretką, jabłka szybko ciemnieją i całość wygląda nieapetycznie. Dalej postępujemy analogicznie jak wyżej.