Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny bardzo prosty i szybki do wykonania deser
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 439
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5521
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 439
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5521
Składniki
Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i dodajemy 1 łyżkę cukru. Następnie odsączamy brzoskwinie i kroimy je w drobną kostkę. Owoce dodajemy do ostudzonej galaretki i wstawiamy do lodówki. Przez około godzinę co 15 minut mieszamy je. Galaretkę możemy podawać z bitą śmietaną.
Zamiast brzoskwiń możemy także do jednej galaretkę zetrzeć jedno jabłko. Jednak należy pamiętać aby starte jabłko szybko połączyć z galaretką, jabłka szybko ciemnieją i całość wygląda nieapetycznie. Dalej postępujemy analogicznie jak wyżej.