Smaczny bardzo prosty i szybki do wykonania deser
deser
Składniki
- duża puszka brzoskwiń (połówki owoców)
- 1 i 1/2 galaretki brzoskwiniowej
- 1 łyżka cukru
Składniki
- duża puszka brzoskwiń (połówki owoców)
- 1 i 1/2 galaretki brzoskwiniowej
- 1 łyżka cukru

Etapy przygotowania
Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i dodajemy 1 łyżkę cukru. Następnie odsączamy brzoskwinie i kroimy je w drobną kostkę. Owoce dodajemy do ostudzonej galaretki i wstawiamy do lodówki. Przez około godzinę co 15 minut mieszamy je. Galaretkę możemy podawać z bitą śmietaną.
Zamiast brzoskwiń możemy także do jednej galaretkę zetrzeć jedno jabłko. Jednak należy pamiętać aby starte jabłko szybko połączyć z galaretką, jabłka szybko ciemnieją i całość wygląda nieapetycznie. Dalej postępujemy analogicznie jak wyżej.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
- Azjatycka
- Indyjska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Jagnięcina
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
Odsłon: 209

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 34077

Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Jabłka
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 495

Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Bez cukru
- Owoce
- Banany
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
Odsłon: 2632
Ostatnio komentowane przepisy
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
- Azjatycka
- Indyjska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Mięso
- Jagnięcina
- Przyprawy
- Czosnek
- Imbir
Odsłon: 209

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 34077

Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Jabłka
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 495

Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Bez cukru
- Owoce
- Banany
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
Odsłon: 2632



Składniki
- duża puszka brzoskwiń (połówki owoców)
- 1 i 1/2 galaretki brzoskwiniowej
- 1 łyżka cukru
Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i dodajemy 1 łyżkę cukru. Następnie odsączamy brzoskwinie i kroimy je w drobną kostkę. Owoce dodajemy do ostudzonej galaretki i wstawiamy do lodówki. Przez około godzinę co 15 minut mieszamy je. Galaretkę możemy podawać z bitą śmietaną.
Zamiast brzoskwiń możemy także do jednej galaretkę zetrzeć jedno jabłko. Jednak należy pamiętać aby starte jabłko szybko połączyć z galaretką, jabłka szybko ciemnieją i całość wygląda nieapetycznie. Dalej postępujemy analogicznie jak wyżej.