Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny bardzo prosty i szybki do wykonania deser
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 227
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 227
Składniki
Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i dodajemy 1 łyżkę cukru. Następnie odsączamy brzoskwinie i kroimy je w drobną kostkę. Owoce dodajemy do ostudzonej galaretki i wstawiamy do lodówki. Przez około godzinę co 15 minut mieszamy je. Galaretkę możemy podawać z bitą śmietaną.
Zamiast brzoskwiń możemy także do jednej galaretkę zetrzeć jedno jabłko. Jednak należy pamiętać aby starte jabłko szybko połączyć z galaretką, jabłka szybko ciemnieją i całość wygląda nieapetycznie. Dalej postępujemy analogicznie jak wyżej.