Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser z pieczonych jabłek i owsianki"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 453
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2270
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1012
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 453
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2270
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1012
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Przełóż je do naczynia żaroodpornego, posyp bakaliami, cukrem i cynamonem. Na wierzchu ułóż plasterki masła. Całość wstaw do gorącego piekarnika na 20 minut.
Mleko wlej do garnka, wsyp płatki, dopraw solą i ugotuj do miękkości. Gotową owsiankę nałóż do salaterek. Na niej umieść upieczone jabłka. Całość polej wytworzonym w trakcie pieczenia sosem i obłóż ciepłymi bakaliami.
<strong>Przepis nadesłała: Jadwiga Kwiek</strong>Źródło: Kurier TV