Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser z pieczonych jabłek i owsianki"
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4443
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 464
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3041
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Przełóż je do naczynia żaroodpornego, posyp bakaliami, cukrem i cynamonem. Na wierzchu ułóż plasterki masła. Całość wstaw do gorącego piekarnika na 20 minut.
Mleko wlej do garnka, wsyp płatki, dopraw solą i ugotuj do miękkości. Gotową owsiankę nałóż do salaterek. Na niej umieść upieczone jabłka. Całość polej wytworzonym w trakcie pieczenia sosem i obłóż ciepłymi bakaliami.
<strong>Przepis nadesłała: Jadwiga Kwiek</strong>Źródło: Kurier TV